Liikun valmentaja Joonas Tahkola

Valmentajana Liikussa: Joonas Tahkola

Haastattelussa Liikun valmentaja Joonas Tahkola

Moi Joonas! Kuinka päädyit Liikkuun valmentajaksi?

Opiskelin Lapin ammattikorkeakoulussa ja valmistuin liikunnanohjaajaksi. Olen siis yksi liikuntapataan pudonneista. Olimme perustamassa yhtiökumppanini Annan kanssa omaa salia, mutta lähinnä rahallisista syistä se ei onnistunut. Ajattelimme sitten, että etsitään hyvä kuntosalikumppani, jossa pääsisimme mahdollisimman paljon toteuttamaan itseämme. Anna oli kuullut, että Kuntokeskus Liikku olisi tulossa Rovaniemelle ja sen konsepti sopisi meille tosi hyvin. Selvitimme toki hieman tutuilta, että mikä tämä Liikku oikein on. Otimme sitten omatoimisesti yhteyttä sähköpostitse Liikkuun. Nyt pääsen tekemään valmennustyötä kokopäiväisesti, mikä on mahtavaa!

Millainen olet valmentajana? Mitkä koet suurimmiksi vahvuuksiksi ja erityisosaamiseksi?

Vahvuuksiani ovat ehdottomasti asiakaslähtöisyys, asiakkaan kannustaminen ja erilaisten toimintatapojen soveltaminen erilaisille asiakkaille. Erityisosaamisena mainittakoon myös itsellekin rakas laji jääkiekko ja sen oheisharjoittelu. Lisäksi tulen loistavasti toimeen nuorten kanssa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aloitan yleensä aamun joko asiakasohjauksella tai omalla treenillä. Sen jälkeen jatkan seuraaviin ohjauksiin ja päivinä, jolloin ohjauksia on vähemmän teen luonnollisesti seuraavien valmennusten suunnitteluja, Liikun vastuuvalmentajan tehtäviä tai markkinointia yritykselleni NewU:lle. Maanantaista keskiviikkoon klo 16-19 otan vastaan Liikun uusia tutustujia, näytän heille salia sekä kerron Liikun käytännöistä. Työpäivät saattavat venyä helposti 10 tunnin mittaisiksi, mutta rauhallisimpina päivinä voin tehdä valmennustyötä osittain myös etänä. Ja kun työ on mukavaa, niin pitkät päivät ei haittaa!

Millaista valmennusfilosofiaa noudatat?

Haluan tarjota asiakkailleni ammattitaitoista valmennusta, jossa jokainen asiakas otetaan vastaan yksilönä ja valmennus toteutetaan hänen toiveittensa, kykynsä ja tarpeensa mukaisesti. Valmentajana haluan olla ja olenkin erittäin kannustava sekä ihmisläheinen. Haluan opettaa asiakasta hyvinvoinnin saralla oppimaan mitä tehdään, miten tehdään ja miksi tehdään. Näin asiakas oppii myös itse ymmärtämään treenaamista sekä osaa reagoida matkan varrella tuleviin haasteisiin. Ajatuksena: ei tehdä koska valmentaja käskee, vaan teen näin, koska tämä asia/tekotapa toimii näin minulle parhaiten ja palvelee tarkoitustani.

Miten kuvailisit Liikkua kumppanina?

Tilat ja laitteet Liikussa ovat uusinta uutta ja Liikku on kaiken kaikkiaan vain TODELLA viihtyisä sali, jossa viihtyy niin itse kuin myös asiakkaatkin. Laitteita löytyy sopivasti sekä tilaa toteuttaa toiminnallisempiakin harjoitteita, vaikka Liikku ei mikään toiminnallisuuden harjoittelun -konsepti olekaan. Liikku on ollut erittäin hyvä paikka valmentaa.

Millaisia asiakkuuksia Sinulla on Liikussa ollut?

Monipuolisia! Kuntouttajia, painonpudottajia ja lihasmassan kasvattajia. Myös urheilijoita sekä asiakkaita, jotka haluavat kehittää voimatasojaan.

Millaisena olet kokenut liikuntakeskusketjussa toimimisen? Mikä on ollut haastavaa ja mikä helppoa?

Helppoa on ollut ilman muuta valmis ympäristö sekä asiakaskunta, joka Liikun puolelta tulee. Haastavinta näin valmentajana on ollut toteuttaa joitakin vaativampia harjoitteita, kun valmennettavana on ollut edistyneempi liikkuja tai urheilija. Toisaalta taas tilojen “puutteellisuus” tai joidenkin valmennustapojen soveltumattomuus Liikkuun on haastanut itseäni valmentajana, joka on taas kehittänyt omaa osaamistani 🙂

Miten olet kokenut muun Liikku-tiimin? Koetko toimivasi työyhteisössä?

Liikku-tiimissä on valtavasti ammattitaitoa sekä osaamista. Itse kysyn ja saan heiltä aina paljon apua myös omaan tekemiseen, mutta luulen, että resursseja jää vielä myös käyttämättä. Tiimissä on NIIIN paljon potentiaalia. Liikku tukee meitä valmentajia jatkokouluttautumisessa sekä järjestää yhteisiä tiimipäiviä, joissa pääsee paremmin verkostoitumaan myös muihin valmentajiin/henkilökunnan jäseniin.

Oletko saanut hyvin asiakkuuksia Liikun valmentajana? Mistä asiakkaasi löytävät sinut? Oletko saanut tukea markkinointiisi Liikulta?

Liikun ja Liikun verkkosivujen kautta myös asiakkaat ovat löytäneet yritykseni palvelut. Liikun tiimipäivillä me valmentajat saamme myös hyvää oppia markkinoinnista, sosiaalisen median käytöstä yms. Tulen hyvin toimeen nykyisillä valmennuksilla, mutta tottakai tavoitteeni ovat korkealla. Haluan tarjota asiakkailleni osaavampaa ja ammattitaitoisempaa valmennusta ja ohjausta.

Koetko saavasi toteuttaa omaa visiotasi Liikun valmentajana?

Kyllä koen. Isompia ryhmiä (yli 12 hlöä) Liikussa ei voi valmentaa, mutta muuten saan toteuttaa omia visioita ja ideoitani valmentajana niin paljon kuin keksin. Liikun brändi tukee toimintaani uutena, viihdyttävänä sekä kotimaisena. Parasta Liikussa ovat tiimi, Liikut tilat ja se että saan toteuttaa itseäni valmentajana tosi paljon.

Mistä asioista sytyt juuri nyt? Mistä haluat oppia lisää?

Ammattitaitoani haluan kehittää koko ajan ja olenkin innoissani uusista opeista mitä saan jatkuvasti kouluttautuessani. Ouluun muutettuani oululaiset ovat ottaneet minut upeasti kaikissa Oulun Liikuissa vastaan, erityisesti Kaakkurissa, joka toimii “omana” valtakuntanani. Liikussa treenaavia on laidasta laitaan joten asiakastarjonta on laaja. Koen sen loistavana pelikenttänä valmentajalle toimia, kuin myös mahdollisuutena oppia uutta. Haluan tulevaisuudessa keskittyä yhä enemmän motivoituneiden sekä edistyneiden kuntoilijoiden ja liikkujien liikuttamiseen.

Mitä haluaisit sanoa kuntosaliharjoittelun aloittamista pohtivalle liikkujalle?

Lähde rohkeasti tutustumaan kuntosalille. Liikku on loistava paikka ensimmäiselle salikokemukselle. Lähde liikkeelle esimerkiksi laitteista ja koko kroppaa ja isoja lihasryhmiä aktivoivista liikkeistä. Tarvittaessa pyydä apua valmentajalta. Meitä on helppo lähestyä!

Mitä kertoisit valmentajan uraa aloittelevalle personal trainerille?

Liikku on loistava ponnahduslauta ja paikka aloittaa oma valmennusura. Jos sinua kiinnostaa työskentely liikunnan sekä ihmisten parissa niin personal trainerina pääset yhdistämään nämä kaksi asiaa loistavasti! Asiakkaan kanssa yhdessä kuljettu matka kohti tavoitetta sekä hänen onnistumisensa on jotain kultaakin arvokkaampaa. Sitä tunnetta on vaikea kuvailla. Ole rohkea ja tee haaveistasi totta.

Joonakselle valmennukseen? Ota yhteyttä joonas@newu.fi

Seuraa Joonasta Instagramissa: @joonastahkola