Kerrasta koukkuun

ElämäntapamuutosLukuaika: 4 minuuttia

Tässä artikkelissa Pirkanmaan Liikuissa treenaava liikkulainen, Veikko, kertoo kuinka entinen sohvaperuna koukuttui salitreeniin, miltä treeni tuntuu nyt ja millaisia vinkkejä Veikko antaisi salitreenien aloitusta pohtivalle.

Yllättävän helppo alku – sohvaperunalle

En ollut harrastanut kuntoilua liki 30 vuoteen ja olin sohvaperunan malliesimerkki. Mielessäni oli ollut kuitenkin jo pitkään, että pitäisi aloittaa säännölliset treenit. Mutta en vain saanut aikaiseksi – en sitten millään. Mainitsin kuitenkin asiasta ystävälleni Anulle, joka oli jo pitkään käynyt Liikussa. Määrätietoisena ihmisenä Anu teki minulle saliohjelman ja nappasi mukaan salille. Se kävi helposti, sillä Liikussa on mahdollisuus tuoda kaveri ilmaiseksi tutustumaan. Ensimmäinen kertani salilla, heinäkuussa 2022, oli kieltämättä raskas, mutta jotain aivan erityislaatuista tapahtui – jäin heti kiinni salitouhuihin. Tuon jälkeen olen käynyt treenaamassa salilla 2-4 kertaa viikossa.

Kehittyminen motivoi

Mikään ei ole oikeastaan tuntunut erityisen vaikealta. Lämmittely ehkä hieman, mutta senkin tarpeellisuus tuli koettua kantapään kautta, kun satutin hieman olkapäätäni, lämmittelyä vältellessäni. Treeni merkitsee minulle nykyään todella paljon, enkä osaa enää edes kuvitella elämää ilman treeniä. Oma kehittyminen motivoi ja kannustaa. Koin vasta suuria ilon hetkiä, kun kävin tämän vuoden maaliskuussa, 47-vuotispäiväni aattona, kehonkoostumismittauksessa. Edelliseen, kahdeksan kuukauden takaiseen mittaukseen verrattuna, olin saanut 8 kg lisää lihasta ja rasvaa oli lähtenyt vielä tätäkin enemmän! Samalla huomasin, että paidat, jotka aiemin kiristivät vatsasta, alkoivatkin kiristää hartioista.

Sen lisäksi, että keho on muuttunut melkoisesti, niin mieli on muuttunut vähintään yhtä paljon. Nukun paremmin, ajatus kulkee kirkkaammin ja olen saanut rutkasti lisää itseluottamusta ja se näkyy monessa. Koen, että salitreeni hyvällä tapa “buuttaa” aivot, joita kuormitan luovassa työssäni.

Ovelle kun pääset

Oikeastaan koskaan ei ole ollut sellaista fiilistä, että en jaksaisi lähteä Liikkuun. Pikemmin päinvastoin! Joskus minun on pitänyt pidätellä itseäni, etten treenaa liian lujaa. Ja jos joskus on ollut hieman vaikeampaa lähteä liikkeelle, niin viimestään Liikun ovella olen jo intoa täynnä. Treenaan kahdessa eri Liikussa, Ylöjärvellä ja Tampereen Turtolassa, ja molemmissa on sama hyvä fiilis, jonne on mukava upottautua ja olla liikkulainen. On ollut myös hauska huomata, että muutamat samanikäiset ystäväni ovat laittaneet viestiä ja kyselleet, että millainen paikka Liikku on. He myös ovat alkaneet suunnitella Liikussa käymistä. (Ajattelevat varmaan, että jos toi karvanaamakin pystyy muutokseen, niin sitten myös minä!)

Kiitos, Anu, kun kannustit!

En koe, että tämä melko isokin elämäntapamuutos olisi ollut kovinkaan vaikea tehdä, vaikka pidänkin itseäni melko saamattomana kaverina. Mutta sen tiedän, että ilman ystävääni Anua tämä ei kyllä olisi onnistunut – siis iso kiitos Anulle! Suosittelenkin, että treenejä aloittaessa otat mukaasi jonkun opastamaan – oli se sitten kaveri tai Liikun valmentaja.

Miten aloittaa treenit Liikussa?

Tervetuloa tutustumaan Liikkuun ilmaiseksi ma-ke klo 16-19. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun saavut paikalle klo 19 mennessä. Treenaamaan saa jäädä toki pidemmäksi aikaa.

Aloita treenit Liikun jäsenenä:

  1. Liity jäseneksi verkossa
  2. Nouda kortti salin jäsenkorttiautomaatista
  3. Aloita treenit

Lue lisää jäsenyydestä täällä.

Haluatko treenata yhdellä kortilla kaikissa Suomen Liikuissa? Lisää +5 € kuukausihintaan, ja treenaa kaikissa Liikuissa ympäri Suomen! Laajenna jäsenyytesi kätevästi OmaLiikussa.