Rajoitteista mahdollisuuksiin – asenne ratkaisee

ElämäntapamuutosValmennusLukuaika: 4 minuuttia

Tässä artikkelissa Forssan Liikussa treenaava liikkulainen Tiina sekä Forssan valmentaja ja keskusvastaava Outi-Maria kertovat, kuinka haasteet on tehty voitettaviksi ja millaisella asenteella tekeminen on paitsi tuloksekasta niin myös mielekästä. Tutustu valmentajiin täällä.

Kuka Tiina?

Taustalla auto-onnettomuus vuonna 1995, joka vaikuttaa jokapäiväisessä elämässä. Kiinnostunut erityisesti ravitsemuksesta ja hyvinvoinnista. Rassu -kissan omistaja.

Kuka Outi-Maria?

Taustalla yli 20 vuotta sairaanhoitajana lähinnä teho-osastoilla. Viimeiset vuodet ennen siirtymistä liikunta-alalle neurokirurgian teho-valvontaosastolla (16v.). Hyödyntää sairaanhoitajan koulutusta valmennuksissaan.

“Mitä kaikkea voimme tehdä”

Tiinalla oli jo kokemusta valmennuksessa mukanaolosta, sillä Forssan keskusvastaava oli ollut hänen valmentajanaan. Keskusvastaavan siirtyessä uusiin haasteisiin, saapui Forssaan valmentajaksi ja keskusvastaavaksi Outi-Maria. Tiina halusi edelleen jatkaa valmennuksen piirissä, joten keskusvastaavuuden vaihtuessa, siirtyi myös Tiinan asiakkuus, valmentajalta seuraavalle. “Hieman minua jännitti, sillä pidin Tiinaa haastavana asiakkaana hänen taustansa vuoksi.” 

18-vuotiaana Tiina oli vakavassa auto-onnettomuudessa, josta jäi pysyvät vammat. Otin haasteen vastaan. Päätin kohdata Tiinan, kuten kaikki muutkin asiakkaat; yksilönä. Kartoittaa mitä ja mihin pystytään, ilman että piiloudutaan sairaskertomuksen taakse ja annetaan tämän määrittää meidän treenejä liikaa. Diagnoosien tietäminen ja ymmärtäminen oli tottakai tärkeää.  Nyt yhteistä polkua on kuljettu jo 1,5 vuotta.”

Mikä on parasta toisissanne?

Outi Tiinasta: “Haasteet, jotka on tehty ylitettäviksi, onnistumiset ja tietenkin Tiina itse! Treenien positiivinen, iloinen ja  yrittävä ilmapiiri ja henki, sillä näistä treeneistä ei naurua puutu. Parasta on myös vuorovaikutus, joka on avointa molemmin puolin.”

Tiina Outista: “Outi on ymmärtäväinen valmentaja. Jos ensimmäisellä kerralla ei onnistuta (vaikka minun mielestäni tietysti pitäisi), niin Outi löytää keinon onnistua.”

“Minähän pystyn!”

Yhdessä Outi-Maria ja Tiina treenaavat säännöllisesti joka toinen viikko. Salilla nähdään ja viesteillä vaihdetaan kuulumisia lähes viikoittain. Valmennuksen kulmakivet ja periaatteet määräytyvät Tiinan tavoitteiden mukaan, mutta rento ja iloinen ilmapiiri on molemmille tärkeää. “Yhdessä kuunnellaan mikä on treenipäivän ja -viikon kunto, sekä yleiskuormitus. Myös treenin jälkeen pyydän aina pientä raporttia miltä tuntui”, Outi-Maria toteaa. 

Haasteita valmennukseen tuovat mukanaan päävammasta koituvat vapinat ja tärinät, sekä erilaiset liikerajoitteet. Tavoitteikseen Tiina mainitsee tämän hetkisen kunnon ja toimintakyvyn ylläpitämisen. Tämä vaatii myös tietoa ja ymmärrrystä toimintarajoitteita kohtaan. Tiinan vahvuudeksi Outi-Maria mainitsee periksiantamattomuuden ja uskon oman pystyvyyteen, taustoista ja haasteista huolimatta. “Tiinalla on kyky hahmottaa kokonaisvaltainen hyvinvointi ja tiedostaa sen merkitys. Tiina ei jää sammaloitumaan ja vajoa vamman taakse, vaan hänellä on kyky nauttia liikunnan tuomasta lisäarvosta.” Myös Tiinan pirskahteleva iloisuus tuo paljon valmennussuhteeseen, eikä Tiina Outi-Marian mukaan myöskään niele suoraan Outi-Marian tietoja, vaan osaa myös haastaa ja pyytää perustelut tekemisen taakse – positiivisessa hengessä tietysti.

Tulosta tehden, mielekkyyttä unohtamatta

Tiina ja Outi-Maria ovat matkan varrella saavuttaneet huikeita tuloksia lihasmassan lisäämisessä ja näkyvää tulosta on saatu. Päätavoitteena on kuitenkin ollut ennen kaikkea lihaskunnon, liikkuvuuden ja puolierojen vahvistaminen. Uusien liikkeiden kautta on kehitetty kehonhallintaa. Yhdessä Tiina ja Outi-Maria ovat onnistuneet luomaan niin luottamusta kuin ystävyyttäkin valmennussuhteeseen. “Valmentajana haluan olla helposti lähestyttävä ja mukana elämässä, niin arjessa ja salilla”, Outi-Maria kuvailee. Valmennustapaamisilla Outi-Maria haluaakin korostaa kiireettömyyttä ja sitä, että hetki on tarkoitettu juuri asiakkaalle itselleen. Tämän koke

Outi-Maria Sylvestersson Valmentaja

If you can DREAM it, you can DO it!

Tutustu valmentajaan
Outi-Maria Sylvestersson Valmentaja

If you can DREAM it, you can DO it!

Tutustu valmentajaan