Keskity näihin asioihin harjoittelussasi, ja saat tuloksia nyt ja vielä vuosienkin päästä

ValmennusLukuaika: 3 minuuttia

Kun pistät perustat kuntoon harjoittelussasi, sinun ei tarvitse pähkäillä miksi tuloskehitys junnaa paikoillaan tai motivaatio on hukassa. Lue tämä artikkeli niin tiedät, mihin sinun kannattaa oikeasti harjoittelussasi keskittyä ja näin teet tuloksia sekä nyt, että vielä vuosienkin päästä!

Perustat kuntoon

Ennen kuin mietit, mikä on paras ohjelmajako, tehokkaimmat liikkeet, tarvittavat erikoistekniikat tai edes sopivat toisto- ja sarjamäärät – keskity seuraaviin asioihin:

Tee treenaamisesta rutiini

Säännöllisyys ja sitoutuminen harjoitteluun pitkällä aikavälillä ovat avaimia onnistumiseen. Säännöllisyys ei tarkoita sitä, että sinun täytyisi asua kuntosalilla kehittyäksesi – vaan sitä, että käyt siellä säännöllisesti viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Hyvä tapa varmistaa, että treenaamisesta tulee mukava ja innostava rutiini arkeen on ottaa valmentaja avuksesi – mielellään heti matkasi alkuvaiheessa. Kun olet jollekin ”tilivelvollinen” ja olet sopinut yhteiset treenit, tulee treenaamisesta alusta alkaen rutiini, jota et edes halua skipata arjessasi!

Tämän lisäksi valmentaja tietysti varmistaa, että saavutat tavoitteesi ja opit treenaamaan turvallisesti ja tuloksekkaasti. Harjoitusohjelmat on mietitty yksilöllisesti juuri sinun tilanteeseesi sopivaksi ja treeneissä on selkeä punainen lanka, jonka vuoksi harjoittelu on mielekästä ja motivoivaa – sekä tietysti vie sinua eteenpäin kohti tavoitteitasi.

Autan sinua mielelläni pääsemään harjoittelussasi alkuun tai vauhdilla eteenpäin siitä tilanteesta, jossa nyt olet. Ota siis rohkeasti yhteyttä – löydät yhteystietoni valmentajaprofiilistani – ja varaa paikkasi valmennukseen!

Valmennuksen avulla et vain varmista pääseväsi tavoitteeseesi – vaan myös sen, ettet mene täysillä ”väärään suuntaan”. Valmennuksen avulla myös varmistat, että saat ajankäytöllesi vastinetta eli treenisi tuottavat niitä tuloksia, joita haluat!

Varmista nousujohteisuus

Kun harjoittelu on säännöllistä ja siihen sitoudutaan pitkällä aikavälillä, on seuraava steppi varmistaa harjoittelun nousujohteisuus eli progressio. Ilman nousujohteisuutta eli ole kehitystä!

Varmista harjoittelun nousujohteisuus tekemällä jokaisessa treenissä hieman enemmän, kuin teit edellisessä. Lähtökohtaisesti pyri aina lisäämään kuormaa liikkeisiin, mutta tarvittaessa voit myös lisätä esimerkiksi toistomäärää tai valita haastavamman liikevariaation liikkeestä.

Opetan aina valmennettavilleni helppoja pikku ”kikkoja”, joiden avulla harjoittelun nousujohteisuus jatkuu viikosta ja kuukaudesta toiseen. Painoja ei siis tarvitse nostaa paljoa kerrallaan – mutta nostoja pitää tapahtua, jotta kehitystä tapahtuu.

Päivitä harjoitusohjelma 6-8 viikon välein

Kroppa tarvitsee tasaisin väliajoin uutta ärsykettä kehittyäkseen ja harjoitteluun olisikin hyvä tuoda jotain selkeästi uutta noin 4-8 viikon välein. Aloittelijalla tämä voi tarkoittaa esimerkiksi treeniohjelman päivitystä noin 6-8 viikon välein.

Kokeneempi treenaaja usein tarvitsee ärsykkeenvaihtelua tiheämmin, mutta aina ei välttämättä ole tarvetta päivittää koko ohjelmaa. Riittää, kun muutetaan esimerkiksi toisto- tai sarjamääriä, liikevariaatioita, ohjelman jakoisuutta, liikkeiden järjestystä jne.

Valmennuksessa sinun ei tarvitse huolehtia treeniohjelmiesi päivityksestä, sillä valmentaja tekee sen sinun puolestasi. Tiivis yhteistyö varmistaa, että vaihtelua tulee sopivin väliajoin ja homma ei jää junnaamaan paikoilleen!

Riittävä energiansaanti ja lepo

Palautuminen on edellytys kehittymiselle ja siksi riittävään energiansaantiin sekä lepoon kannattaa todella kiinnittää huomiota. Vaikka tavoitteena olisi muokata kehonkoostumusta tai pudottaa painoa, takaa riittävä energiansaanti hyvän jaksamisen treeneissä ja arjessa.

Ravinnon lisäksi unta olisi hyvä saada 7-9h yössä ja päivissä olisi hyvä olla riittävästi pieniä hengähdyshetkiä. Kun palaudut hyvin harjoittelusta ja arjen askareista, on sinulla myös mahdollisuus kehittyä harjoittelussa ja saada nostettua suorituskykyäsi, kestävyyttäsi ja voimatasojasi ylöspäin.

Pidä siis huolta itsestäsi myös riittävän levon merkeissä!

Jos kaipaat apua terveyttä, hyvinvointia ja treenituloksia edistävän ravitsemukseen ja haluaisit oppia syömään fiksusti, mutta joustavasti ilman tiukkoja sääntöjä tai kieltolistoja, valmennuksiini kuuluu aina automaattisesti myös ravintovalmennus ja yksilölliset ruokavalio-ohjeet.

Haluaisitko varmistaa, että treenisi vievät sinua eteenpäin kohti tavoitteitasi?

Henkilökohtaisen valmennuksen avulla varmistat tavoitteidesi saavuttamisen ja saat lisäksi rutkasti itsevarmuutta, intoa ja motivaatiota treenaamiseen. Tulet salille itsevarmana ja innostuneena, kun sinulla on selkeä käsitys siitä mitä ja miten salilla kannattaa tehdä.

Valmennuksessa parasta on se, että se ei vain takaa tavoitteidesi saavuttamista – vaan lisäksi saat kaikki tarvittavat tiedot ja taidot kehittävästä harjoittelusta koko loppuelämäksesi. Et siis maksa vain valmennuksesta – vaan siitä, että osaat treenata turvallisesti ja tuloksekkaasti myös valmennuksen jälkeen.

Tässä muutama palaute valmennettaviltani:

Tämän jälkeen on koko loppuelämäksi eväitä oikeanlaiseen ja turvalliseen treeniin ja tämä oli mielestäni kaikkein tärkein asia koko valmennuksessa. Parasta valmentajassa oli, että oli helppo lähestyä ja tulla juttuun ja aina yhtä aurinkoinen ja kannustava ilmapiiri valmennuksessa.

Väinö

Niin kliseiseltä kuin kuulostaakin, niin en keksi yhtään mitään kehitettävää. Valmennuskokonaisuus oli erittäin ammattimaisesti pohdittu sekä rakennettu ja ohjaus oli parasta mahdollista!

Anna-Kaisa

Ota yhteyttä ja kysy vapaista valmennuspaikoista. Autan sinua henkilökohtaisesti ja varmistan, että saavutat tavoitteesi!

Teresa Huhtinen Valmentaja

Äitiyslomalla vuoden 2024 loppuun

Lisää voimaa ja suorituskykyä terveyttä ja hyvinvointia edistäen – tuloksista tinkimättä! Autan sinua keskittymään oikeisiin asioihin harjoittelussa ja ravitsemuksessa, jotta saat tietysti hyviä tuloksia ja jotta sinulla jää enemmän aikaa myös muuhun elämään.

Tutustu valmentajaan