Näin Noora sai valmentajalta kaipaamaansa henkistä tukea treenaamiseen

ValmennusLukuaika: 4 minuuttia

Aloitin Joensuun Liikussa marraskuun lopulla 2018. En ollut käynyt salilla noin neljään vuoteen. Syksyllä 2018 halu salille sekä saada kadonneet lihakset takaisin alkoi kuitenkin taas poltella . Minulla ei aiemmin ole ollut personal traineria, mutta nyt koin tarvitsevani henkistä tukea treenaamiseen, jotta saan pakan pysymään kasassa.

Noora

Treenaaminen Joensuun Liikussa on ollut mukavaa. Uudet ja siistit tilat sekä laitteet ja välineet tekevät treenaamisesta helppoa ja sujuvaa. Pidän siitä, että sali on avara ja valoisa, eikä sillä ole tunkkaista. Happea riittää koko treenin ajan. Myös se, että salilla käy ihan kaiken ikäisiä ja erilaisia ihmisiä, on minusta mahtavaa. Tuntuu, että tällä salilla jokainen saa olla sellainen kuin on ja että sinne on matala kynnys mennä treenaamaan.

Tavoitteenani on ollut saada lisää lihasmassaa ja voimaa, tuloksia onkin tullut enemmän kuin odotin. Esimerkiksi maastavedossa kehityin 11 viikossa 20kg ja etunojapunnerruksia tein 30 sekunnissa seitsemän enemmän kuin alkumittauksissa. Kaikki muutkin alkumittauksen tulokset paranivat huomattavasti noinkin lyhyessä ajassa. Olen käynyt noin neljä kertaa viikossa salilla ja lisäksi on ollut palauttelevia päiviä ja lepopäiviä. Teimme ensin valmentajani kanssa kolmen kuukauden sopimuksen, mutta jatkoimme sitä vielä toukokuun loppuun. Koin tarvitsevani vielä tukea ja treenaaminen valmentajan kanssa on ollut niin hauskaa, että halusin jatkaa yhteistyötä.

Olen kokenut saavani valmentajaltani kaipaamaani henkistä tukea treenaamiseen. Valmentajan avulla olen saanut myös monipuolistettua treenejäni ja oppinut paljon uusia liikkeitä, joita en ennen ole tiennyt tai yksin uskaltanut kokeilla. Vaikka teen tätä itseäni ja omaa hyvinvointiani varten niin se, että joku tekee minulle valmiit saliohjelmat ja jaksosuunnitelman lisää motivaatiota toteuttaa ne niin hyvin kuin mahdollista. Valmiit ohjelmat myös helpottavat salilla, kun ei tarvitse pähkäillä, että mitähän tänään tekisin. Olen myös nyt ymmärtänyt, että tehokkaan treenin saa tehtyä noin tunnissa eikä samalle kertaa tarvitse ahtaa kaikkia mahdollisia liikkeitä.

Noora

Valmentajan silmin

Noora tuli juttusilleni päivystyiltana Liikussa. Sovimme alkukartoitusajan, jossa meillä oli mahdollista jutustella rauhassa ja hieman tutustua toisiimme. Valmennuksen laadun takaamiseksi veloitukseton alkukartoitus antaa asiakkaalle mahdollisuuden tutustua mahdolliseen tulevaan valmentajaan. On tärkeää, että asiakas luottaa valmentajaan ja uskaltaa avautua hänelle asiasta kuin asiasta. Kokonaisvaltainen valmennus tuo tullessaan myös parhaat tulokset.

Lähdimme liikkeelle kartoittaen muun muassa Nooran tavoitteita, toiveita, taustaa, arjen rytmiä sekä aikaisempia kompastuskiviä. Esitietojen pohjalta laadin Nooralle tavoitteisiin sopivat kuntosaliohjelmat sekä alustavan kausisuunnitelman viikko-viikolle. Ensimmäisten viikkojen yhdeksi tavoitteeksi nostimme myös töissä nautittavan oikean aterian. Piltti + rahka pääateriana ei enää riittäisi, mikäli kehitystä halutaan saada. Energiaa oli saatava enemmän ja tasaisemmin koko päivälle.

Tapaamme salilla joka toinen viikko, mutta pidämme yhteyttä tiheämmin Whatsupin ja sähköpostin välityksellä. PT-tapaamisissa keskitymme Nooran kanssa monesti yhden osa-alueen lihasryhmän kehittämiseen sekä erilaisiin oheisharjoitteisiin, jotka auttavat tukemaan tavoitteita. Yhtenä esimerkkinä keskityimme ja opettelimme alussa tunnistamaan pakaran aktivointia eri tavoin ja jopas kyykkytulokset on saatu nousemaan huimasti alle kolmessa kuukaudessa!

Noora on valmennettavana päättäväinen ja erittäin tunnollinen. Hänestä on kuoriutunut salilla esiin huimasti itseluottamusta. Nykyään saa lappaa painoja tankoon ennätystahtiin. Ja mitä sitten, jos ei nouse, niin ei nouse. Yksi lätkä pois, toistoja enemmän ja seuraavan treenin tavoite on meillä valmis. Tiukoissa yhteisissä treeneissä lihas on pistetty polttelemaan ja ikää on pidennetty monet kerrat nauraen (jos sanonta yhtään pitää paikkaansa).

On mahdollista tehdä tavoitteita vaativa työ ja samalla nauttia elämästä, kun taustalla on Liikun tapaan valmentaja, joka tekee varmasti hyvät ohjeet, ohjelman sekä tuen. Tästä valmennettavani Noora on todella hyvä esimerkki: mistään ei ole tarvinnut luopua eikä vuorotyökään ole ollut esteenä.

Haikein mielin ehdin jo miettiä kolmen kuukauden yhteisen matkan päättymistä kun Noora ilmoitti, että haluaisi jatkaa valmennussuhdettamme toiset kolme kuukautta. Jo tällainen ilmoitus on minulle valmentajana hiljainen kiitos ja suuri luottamuksen osoitus. Me jatkamme palkitsevaa työtä molemmin puolin Nooran kanssa. Ja uskon että toukokuussa paukkuvat lopputesteissä jälleen ennätykset!

Tiia Suvela, Nooran pt

Yksityinen: Tiia Suvela Valmentaja

Värikäs, tasapainoinen ja terveellinen elämä on elämäni perusarvoja. Kuten kaikilla se vaatii säännöllisesti hyvien valintojen tekemistä. Välillä astumista epämukavuusalueelle, jotta löydämme vahvuutemme ja koemme onnistumisen tunteita. (Huomaamattomista) valinnoista koostuu myös sinun elämäsi ja se on nyt!

Tutustu valmentajaan