Teemun onnistumistarina: En olisi uskonut, miten lujaa salitreeni voi kolahtaa

ValmennusLukuaika: 3 minuuttia

Kun aloitin Porin Liikussa, en olisi uskonut miten lujaa salitreeni voi kolahtaa. Siitä tuli hetkessä elämäntapa, josta en voisi enää kuvitellakaan irtautuvani.

Lähtötilanteeni oli lähes nolla: kunto oli huono, lihasmassa oli alle normaalin ja kehonhallinta heikkoa. Huomasimme haasteiksi myös heikot lonkat ja nilkat sekä toispuoliset hartiat, joihin aiemmat valmentajat eivät ole puuttuneet ollenkaan. Kokemusta valmennuksesta siis kyllä oli, mutta kehitystä ei ollut koskaan tullut näin paljon.

Salilla tehdään töitä itseään varten, mutta fiilistä kasvattaa kyllä aivan suunnattomasti kanssatreenaajien kommentit kehityksestä, jolle itse on välillä vähän sokea. Tuloksia on kyllä tullut: kuukauden jälkeen alkupainot olivat jopa kolminkertaistuneet ja kolmen kuukauden valmennuksen jälkeen lihasmassa oli noussut räjähdysmäisesti. Suurin ylpeyteni on jalkaprässi, jossa tulos nousi aloituksen 45:stä 245 kilogrammaan vajaassa parissa kuukaudessa! Tulos ei tullut tyhjästä, sillä salilla tuli käytyä jopa kuusi kertaa viikossa. Jotta liian kova treeni ei johtaisi ylikuntoon, palautumisesta piti pitää hyvää huolta. Välillä jouduin kamppailemaan itseni kanssa, että pystyin olemaan kaksi peräkkäistä päivää pois salilta.

Nälkä kehittyä ja olla joka päivä kovempi ja parempi kuin eilen on aivan tajuton. Terveelliset elämäntavat ja tietysti treenattu vartalo siinä sivussa ovat suurimmat maalit tähtäimessä. Joka treenissä ei voi tehdä ennätyksiä, minkä oppiminen tuli vähän kantapään kautta. Niitäkin päiviä on toisinaan, kun tuntuu, että motivaatio treeniin ei riitä. Silloin oma ”buusteri” on ehdottomasti musiikki.

Parasta treenaamisessa on ollut itsensä ylittäminen ja suunniteltujen tulosten saavuttaminen ennätystahtiin. Salille on aina kiva tulla, koska siellä on todella hyvä ilmapiiri, muut treenaajat tervehtivät ja jotkut tulevat jopa juttelemaan, mistä pidän todella paljon.

Yhteistyö Piritan kanssa jatkuu toistaiseksi, vielä en koe olevani valmis aloittamaan treenaamista täysin omillani. Salia ja valmennusta voin hyvällä omallatunnolla suositella kaikille.

En vaihtaisi päivääkään pois!

Teemu

Teemu tuli asiakkaakseni Starttivalmennuksen kautta

Huomasin jo lämmittelyssä, että Teemun nilkat, polvet ja hartialinja tulevat aiheuttamaan haasteita. Teemun kunto oli todella heikko ja hän väsyi jo treeniin valmistavista avaavista ja aktivoivista liikkeistä. Lepäsimmekin hetken ennen starttivalmennuksen aloittamista. Teemu kysyi laajempaa valmennusta ja teimme alkuun kolmen kuukauden sopimuksen.

Lihaskuntotesti, kehonkoostumusmittaus ja mitat otettiin ja lähtötaso oli nollissa. Muutosta tehtiin maltilla, sillä kaikkea ei voi muuttaa ja korjata kerralla. Kolmen kuukauden aikana ruokavaliota muutettiin pikkuhiljaa eineksistä ja limsasta oikeaan suuntaan. Treeniohjelmia muokattiin heti, kun ongelmia tuli. Teemun toispuolisuuden hoitoon käytettiin myös ulkopuolista apua, kuten hierontaa ja kehonhuoltoa. Saliohjelmien lisäksi kotiläksynä oli kehonhuoltoa, venyttelyä sekä jääkaapin sisällön muutos. Kun kaikki tarvittava treeni, lepo ja ravinto otettiin huomioon, muutosta tuli ja nopeasti.

Teemu on ottanut koppia kaikista ohjeista ja noudattaa niitä todella hyvin. Asenne on ollut erinomainen ja Teemun usko itseensä on noussut kohisten. Ne päivät, jolloin usko on ollut vähissä, ovat puolestaan vaatineet valmentajalta psyykkistä latausta ja kannustamista. On tärkeää, että valmentaja valaa uskoa valmennettavaan, tukee tätä tavoitteiden saavuttamisessa ja valvoo turvallista etenemistä kaikin tavoin.

Uusi kehonkoostumusmittaus ja mitat otettiin kolmen kuukauden jälkeen ja jännitimme molemmat tulosta varmasti yhtä paljon. Oli kuitenkin sanomattakin selvää, että lähtötilanteesta oltiin edetty räjähdysmäisesti eteenpäin niin lihaskunnossa kuin henkisestikin. Myös Teemun äiti kävi henkilökohtaisesti kiittämässä ja halaamassa minua, mikä oli yllätys molemmille.

Homma jatkuu ja nälkä edetä on molemmilla kova. Olen erittäin ylpeä Teemusta ja siitä mihin ollaan yhdessä päästy.

Pirita Ruusulaakso, Teemun valmentaja

Pirita Ruusulaakso Valmentaja

Valmentajana tarkka ja vaativakin. Monipuolinen koulutustausta sekä vahva valmennustausta mahdollistaa laajan valmennuskirjon. Valmennan kuntoutujia, crossfit -salilla, fysiikkavalmennusta joukkueille, voimavalmennusta ja olen tukena elämäntapamuutoksessa. Oma lajikirjo on monipuolinen: kuntosali, nyrkkeily, crossfit, melonta, Sup-lautailu, voimalajit, laskuvarjohyppy, extreme-kisat ja vahvin nais -lajit.

Tutustu valmentajaan